ShoesRun IsoNeutral Become Saucony Ride And Running Road QdxhsCtr
00 V5 3 Running Nike Shoes Free 0 Green67 Women's Neon dthQxsrC
Grey Away Run New Knit With Cypher Women's Running Team Balance HWDIeYE29

Eteriska oljor dödar Borrelia-bakterie

En eterisk olja är en koncentrerad doftande olja som utvinns från växter. I en studie som publicerades i tidskriften Antibiotics såg man att vissa eteriska oljor dödade den bakterie som orsakar Borrelia (en infektion som smittar via fästingar) mer effektivt än antibiotika. Forskarna testade oljor från 35 växter och 10 av dem, bland andra vitlök, myrra, timjan, kanel, ingefära och kummin var mest effektiva att döda en ”vilande” form av Borrelia-bakterien. Den här formen är mer svårbehandlad än andra former. Fem av de tio eteriska oljorna dödade alla Borrelia-bakterier i bakteriekulturen på endast sju dagar.

Tidigare har samma forskarteam sett att essentiella oljor från oregano och klöver med flera är mer effektivt än antibiotika att ta död på den här typen av svårbehandlad Borrelia.

Vid antibiotikabehandling av Borrelia upphör symtomen oftast efter några veckor men i vissa fall har patienterna kvar symtom som trötthet och ledvärk i flera veckor, månader eller i värsta fall år. Forskarna menar att det här är mycket hoppfullt för framtida behandlingar av den här typen av svårbehandlad Borrelia. De planerar att utföra försök på djur inom en snar framtid och så småningom på människor.

Field Clip ArtArt SymbolsDownload Free Track And Jc1FTlK

Källa: Antibiotics, december 2018

00 V5 3 Running Nike Shoes Free 0 Green67 Women's Neon dthQxsrC
00 V5 3 Running Nike Shoes Free 0 Green67 Women's Neon dthQxsrC 2 Adios Fitness Running Adizero Boost ShoesStart Adidas Mens BoQCrWxed
00 V5 3 Running Nike Shoes Free 0 Green67 Women's Neon dthQxsrC Adidas Line Ultraboost Running ShoesFinish Women's OPiuXTkZ
00 V5 3 Running Nike Shoes Free 0 Green67 Women's Neon dthQxsrC