For Shoes Best Running Men Top Skechers 10 gybmf7I6Yv

Eteriska oljor dödar Borrelia-bakterie

En eterisk olja är en koncentrerad doftande olja som utvinns från växter. I en studie som publicerades i tidskriften Antibiotics såg man att vissa eteriska oljor dödade den bakterie som orsakar Borrelia (en infektion som smittar via fästingar) mer effektivt än antibiotika. Forskarna testade oljor från 35 växter och 10 av dem, bland andra vitlök, myrra, timjan, kanel, ingefära och kummin var mest effektiva att döda en ”vilande” form av Borrelia-bakterien. Den här formen är mer svårbehandlad än andra former. Fem av de tio eteriska oljorna dödade alla Borrelia-bakterier i bakteriekulturen på endast sju dagar.

Tidigare har samma forskarteam sett att essentiella oljor från oregano och klöver med flera är mer effektivt än antibiotika att ta död på den här typen av svårbehandlad Borrelia.

Vid antibiotikabehandling av Borrelia upphör symtomen oftast efter några veckor men i vissa fall har patienterna kvar symtom som trötthet och ledvärk i flera veckor, månader eller i värsta fall år. Forskarna menar att det här är mycket hoppfullt för framtida behandlingar av den här typen av svårbehandlad Borrelia. De planerar att utföra försök på djur inom en snar framtid och så småningom på människor.

To Supernova 8apr 10 Sequence Tonot Boost Adidas Reasons 2019 Buy 0nvmN8w

Källa: Antibiotics, december 2018

Online Junior Running ShoesAnd Sale Clothing sQhCdtr
Online Junior Running ShoesAnd Sale Clothing sQhCdtr Shoes Motion Wiggle 7跑鞋 中国Newton Running 3RLA5jq4
Online Junior Running ShoesAnd Sale Clothing sQhCdtr Hummel Terrafly Turquoise Running Online Buy Lt Shoes Jabong 4599153 XZiTOPku
Online Junior Running ShoesAnd Sale Clothing sQhCdtr