Asics Running Womens Asicstrainers ru For Reviews Shoes DE9HIW2
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP
Free Run Pure Nike 2018 Platinumblack Flyknit White Men's Running hstQrCdx

Eteriska oljor dödar Borrelia-bakterie

En eterisk olja är en koncentrerad doftande olja som utvinns från växter. I en studie som publicerades i tidskriften Antibiotics såg man att vissa eteriska oljor dödade den bakterie som orsakar Borrelia (en infektion som smittar via fästingar) mer effektivt än antibiotika. Forskarna testade oljor från 35 växter och 10 av dem, bland andra vitlök, myrra, timjan, kanel, ingefära och kummin var mest effektiva att döda en ”vilande” form av Borrelia-bakterien. Den här formen är mer svårbehandlad än andra former. Fem av de tio eteriska oljorna dödade alla Borrelia-bakterier i bakteriekulturen på endast sju dagar.

Tidigare har samma forskarteam sett att essentiella oljor från oregano och klöver med flera är mer effektivt än antibiotika att ta död på den här typen av svårbehandlad Borrelia.

Vid antibiotikabehandling av Borrelia upphör symtomen oftast efter några veckor men i vissa fall har patienterna kvar symtom som trötthet och ledvärk i flera veckor, månader eller i värsta fall år. Forskarna menar att det här är mycket hoppfullt för framtida behandlingar av den här typen av svårbehandlad Borrelia. De planerar att utföra försök på djur inom en snar framtid och så småningom på människor.

Reviewed 2019 Running Distance Shoes April 11 Long In Best RL5Aj4

Källa: Antibiotics, december 2018

Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP Aqua67 Shoes Women's Nike V2 4 00 Gray Free 0 Running XTPukOZi
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP Free Run Kids Gs Runnergirls602 3 Nike Aj4L35R
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP