For Runners DebateTrail The Footwear Hiking VsBoots mNOn08vw
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP
2 Shoes Mens Nike Free co Bags ukamp; Run Running BlackAmazon ZXikuP

Eteriska oljor dödar Borrelia-bakterie

En eterisk olja är en koncentrerad doftande olja som utvinns från växter. I en studie som publicerades i tidskriften Antibiotics såg man att vissa eteriska oljor dödade den bakterie som orsakar Borrelia (en infektion som smittar via fästingar) mer effektivt än antibiotika. Forskarna testade oljor från 35 växter och 10 av dem, bland andra vitlök, myrra, timjan, kanel, ingefära och kummin var mest effektiva att döda en ”vilande” form av Borrelia-bakterien. Den här formen är mer svårbehandlad än andra former. Fem av de tio eteriska oljorna dödade alla Borrelia-bakterier i bakteriekulturen på endast sju dagar.

Tidigare har samma forskarteam sett att essentiella oljor från oregano och klöver med flera är mer effektivt än antibiotika att ta död på den här typen av svårbehandlad Borrelia.

Vid antibiotikabehandling av Borrelia upphör symtomen oftast efter några veckor men i vissa fall har patienterna kvar symtom som trötthet och ledvärk i flera veckor, månader eller i värsta fall år. Forskarna menar att det här är mycket hoppfullt för framtida behandlingar av den här typen av svårbehandlad Borrelia. De planerar att utföra försök på djur inom en snar framtid och så småningom på människor.

Mens Running Sneakers Red Shoes Haglofs Gravel Trainers Gram Trail Pnwk80O

Källa: Antibiotics, december 2018

Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP Fly Nike in Running Presto SneakerShoploot E29WDIHY
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP Asics Gtx T6j1nAmazon Canada 5 Running ca Shoes Fujitrabuco Men's ulKJcT3F1
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP