Glove Merrell Trail 3 Shoe Running Minimal Men's Shoplifestyle QrdxoBeWEC
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP
Saucony Ride Running Mens 113 Aud Here 52Collection 9 Shoes QrxoCBeWd

Eteriska oljor dödar Borrelia-bakterie

En eterisk olja är en koncentrerad doftande olja som utvinns från växter. I en studie som publicerades i tidskriften Antibiotics såg man att vissa eteriska oljor dödade den bakterie som orsakar Borrelia (en infektion som smittar via fästingar) mer effektivt än antibiotika. Forskarna testade oljor från 35 växter och 10 av dem, bland andra vitlök, myrra, timjan, kanel, ingefära och kummin var mest effektiva att döda en ”vilande” form av Borrelia-bakterien. Den här formen är mer svårbehandlad än andra former. Fem av de tio eteriska oljorna dödade alla Borrelia-bakterier i bakteriekulturen på endast sju dagar.

Tidigare har samma forskarteam sett att essentiella oljor från oregano och klöver med flera är mer effektivt än antibiotika att ta död på den här typen av svårbehandlad Borrelia.

Vid antibiotikabehandling av Borrelia upphör symtomen oftast efter några veckor men i vissa fall har patienterna kvar symtom som trötthet och ledvärk i flera veckor, månader eller i värsta fall år. Forskarna menar att det här är mycket hoppfullt för framtida behandlingar av den här typen av svårbehandlad Borrelia. De planerar att utföra försök på djur inom en snar framtid och så småningom på människor.

271358 Nike Shoes Blackpink Dual Ladies Running Fusion Lite ED92IHW

Källa: Antibiotics, december 2018

Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP Shoe up Sale 61Discounts Mizuno Size Chart To Pn08kwOX
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP Spring Guide 2014 Running Shoe Buyer's srhQdt
Are Best Running YouInnovative What For Shoes Footamp; Ankle 8k0XONwZnP