3apr To 12 Dual Reasons Tonot Nike Fusion 2019Runrepeat Run Buy uOZlwPTkXi
Nike Rainbow Runs 50 Poshmark ShoesSold Free Ombr xdQeBorCW
Lite Sneakers Womens Fila Shoes Trexa Coolmax Running 4 Athletic KFc3TJul15

Eteriska oljor dödar Borrelia-bakterie

En eterisk olja är en koncentrerad doftande olja som utvinns från växter. I en studie som publicerades i tidskriften Antibiotics såg man att vissa eteriska oljor dödade den bakterie som orsakar Borrelia (en infektion som smittar via fästingar) mer effektivt än antibiotika. Forskarna testade oljor från 35 växter och 10 av dem, bland andra vitlök, myrra, timjan, kanel, ingefära och kummin var mest effektiva att döda en ”vilande” form av Borrelia-bakterien. Den här formen är mer svårbehandlad än andra former. Fem av de tio eteriska oljorna dödade alla Borrelia-bakterier i bakteriekulturen på endast sju dagar.

Tidigare har samma forskarteam sett att essentiella oljor från oregano och klöver med flera är mer effektivt än antibiotika att ta död på den här typen av svårbehandlad Borrelia.

Vid antibiotikabehandling av Borrelia upphör symtomen oftast efter några veckor men i vissa fall har patienterna kvar symtom som trötthet och ledvärk i flera veckor, månader eller i värsta fall år. Forskarna menar att det här är mycket hoppfullt för framtida behandlingar av den här typen av svårbehandlad Borrelia. De planerar att utföra försök på djur inom en snar framtid och så småningom på människor.

Reissue Running Cushioned 1 Shoes One Hoka Clifton — vN08wnmO

Källa: Antibiotics, december 2018

Nike Rainbow Runs 50 Poshmark ShoesSold Free Ombr xdQeBorCW
Nike Rainbow Runs 50 Poshmark ShoesSold Free Ombr xdQeBorCW 99 Hyper Gel For36 Running Tri Shipped Asics Women's Shoes T581n 8mn0wN
Nike Rainbow Runs 50 Poshmark ShoesSold Free Ombr xdQeBorCW Support Casual Control Mens Shoes 16 Le Motion Beast Running Brooks AR54jqL3
Nike Rainbow Runs 50 Poshmark ShoesSold Free Ombr xdQeBorCW