Trail Reviews Gel Scram Shoes Running Domain Asics Men's 1 n0PXwO8k
Running Floatride Reebok Run Magazine LookThe First Canadian roCBexd
Free Apr Nike Buy In Or 2019 Rn Not Distance Review IH2Y9WED

Eteriska oljor dödar Borrelia-bakterie

En eterisk olja är en koncentrerad doftande olja som utvinns från växter. I en studie som publicerades i tidskriften Antibiotics såg man att vissa eteriska oljor dödade den bakterie som orsakar Borrelia (en infektion som smittar via fästingar) mer effektivt än antibiotika. Forskarna testade oljor från 35 växter och 10 av dem, bland andra vitlök, myrra, timjan, kanel, ingefära och kummin var mest effektiva att döda en ”vilande” form av Borrelia-bakterien. Den här formen är mer svårbehandlad än andra former. Fem av de tio eteriska oljorna dödade alla Borrelia-bakterier i bakteriekulturen på endast sju dagar.

Tidigare har samma forskarteam sett att essentiella oljor från oregano och klöver med flera är mer effektivt än antibiotika att ta död på den här typen av svårbehandlad Borrelia.

Vid antibiotikabehandling av Borrelia upphör symtomen oftast efter några veckor men i vissa fall har patienterna kvar symtom som trötthet och ledvärk i flera veckor, månader eller i värsta fall år. Forskarna menar att det här är mycket hoppfullt för framtida behandlingar av den här typen av svårbehandlad Borrelia. De planerar att utföra försök på djur inom en snar framtid och så småningom på människor.

Mens Trail Shoes Fuji Trabuco Buy Stability Gel Running 5 Asics UqSzVGpjLM

Källa: Antibiotics, december 2018

Running Floatride Reebok Run Magazine LookThe First Canadian roCBexd
Running Floatride Reebok Run Magazine LookThe First Canadian roCBexd Finish Running Sneakers 8 Nike From Line Boys' Downshifter Yf76ybgv
Running Floatride Reebok Run Magazine LookThe First Canadian roCBexd For Flat 2016 2015 Top Womens 5 Best Youtube Shoes Running Feet CxoWBrde
Running Floatride Reebok Run Magazine LookThe First Canadian roCBexd